Assalamualaikum wbkt.
Sudah banyak hari asyik artikel serius..mama dah tak sabar nak ke dapur untuk mencuba resepi baru..mungkin resepi ni lama bagi kau orang tapi baru bagi mama..kalau suka meh buat sama sama..al maklumlaa raya tak lama lagi..apa kata kita rancang tambah koleksi hidangan untuk tahun 2012..kalau tahun lepas 12 balang, tahun ni jadikan 13 balang..amacam..ada berani..?
Sebelum tu kita cuba try test...
rupa fillament ketam yang belum disiat siat |
sambil tengok tv kita siat siat jadi macam ni |
goreng style deep fried hingga garing, letak atas kertas serap minyak |
Boleh dimakan dengan sos atau dimakan begitu sahaja. Kalau untuk hidangan sekeluarga, satu paket tak cukup, jadi kena goreng dua ke tiga paket baru puas menikmatinya..kalau tak habis takpa sebab boleh simpan dalam balang. Kalau untuk musim perayaan kena goreng lebih sedikit laa..pandai pandailaa kira. Tapi awas..jangan makan banyak banyak..perangkap kolesterol ni..heheh.
No comments:
Post a Comment