Friday, 21 October 2011

LAU ANZALNA..


petikan dari surah al hasyr..ayat 21 - 24

21.  
Sekiranya Kami turunkan Al Quran ini ke atas sebuah gunung,  nescaya engkau melihat gunung itu khusyu serta pecah belah kerana takut kepada Allah.  Dan ingatlah misal misal perbandingan ini Kami kemukakan kepada umat manusia, supaya mereka memikirkannya.

22.
Dialah Allah, yang tidak ada Tuhan melainkan Dia; Yang mengetahui perkara yang ghaib dan yang nyata; Dialah yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

23.
Dialah Allah, yang tidak ada Tuhan melainkan Dia; Yang Menguasai (sekalian alam); Yang Maha Suci; Yang Maha Selamat Sejahtera (dari segala kekurangan); Yang Melimpahkan Keamanan; Yang Maha Pengawal serta Pengawas; Yang Maha Kuasa; Yang Maha Kuat (menundukkan segala-galanya); Yang Melengkapi Segala KebesaranNya.  Maha Suci Allah dari segala yang mereka sekutukan denganNya.

24.
Dialah Allah, yang Menciptakan sekalian makhluk; yang Mengadakan (dari tiada kepada ada); Yang Membentuk rupa (makhluk makhlukNya menurut yang dikehendakiNya); bagiNyalah nama nama yang sebaik baikNya dan semulia muliaNya;  bertasbih kepadaNya segala yang ada di langit dan di bumi; dan Dialah Yang tidak ada tuluk bandingNya, lagi Maha Bijaksana.


Mama ada mengenali seorang ibu dan ibu itu telah memberikan petua kepada mama supaya mengamalkan ayat ini...bukan sahaja menjadi pendinding dari gangguan jin dan syaitan...malah juga ingin melembutkan hati hati yang degil, garang dan kasar...segalanya atas izinNya juga.


Sharing is Caring
No comments:

Post a Comment