roti yang masih belum diapa apakan |
kau gelek dengan penuh perasaan yer bedah |
lupakkan roti tu dengan telor dan tepekkan dengan serbuk roti |
pastu digoreng hingga garing...sudah pasti roti ni akan menghasilkan gelembong..maknanya roti goreng kita dah jadi laa tu..haa angkat cepat..hangus kang.. |
camnilah rupanya lepas digoreng..kita kasi sejuk dulu tau..pastu bolehlah dipotong dua |
tadaa...dah isi inti camni laa gupa die....nak syok kau tambah lah sos cili bedah oiii..jom tengok resepi sepenuhnya kat bawah ni... |
Roti 1 pck
Serbuk roti 1 pck
Telor ikut banyak roti yang kita guna...selalunya kalau 4 keping roti sebiji telor
Mayonis
Cheese
Lada sulah @ lada hitam
Dada Ayam ikut banyak yang kita nak guna
Bawang besar dadu
Cili bengala dadu
tomato
timun
Salad
Cara
- Mama memang tak bagi sukatan yang tepat, suka hati kaulah bedah banyak mana kau nak janji cukup rasa lemak masinnya
- Tumis bawang, masuk ayam, lada sulah..tunggu hingga ayam masak. Kemudian masukkan cili bengala, mayonis dan cheese. tutup api. gaul rata dan angkat. sejukkan dulu yer bedah
- Pastu ambil salad atau timun dan tomato susun kat dalam sarang roti tadi, sumbat ngan inti yang dah sejuk. Kalau suka boleh letak cili sos...
- Haa jangan letak awal awal intinya nanti kembang.. tak sedap..masa nak makan barulah kita buat yaa..
- Dah buat antar kat umah mama sikit yer bedah..hehehe
No comments:
Post a Comment